מתכון

עוגיות מרציפן במילוי קונפיטורה

עוגיות בצק פריך במילוי מרציפן ביתי, שממלאים בכל ריבה שאוהבים

3,323 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגיות מרציפן במילוי קונפיטורה. הכנת מתכון לצילום: מיכל מנדלסון | צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל
עוגיות מרציפן במילוי קונפיטורה. הכנת מתכון לצילום: מיכל מנדלסון | צילום: בן יוסטר | סגנון: תמי סגל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את העוגיות:

1

מערבלים חמאה עם אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לקבלת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים קמח ומלח ב-2 סבבים וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק רך ואחיד (נזהרים מלישת יתר).

2

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ועדיף ללילה).

3

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה עובי 2 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ ומניחים בתבנית במרווחים של 2 ס”מ.

5

אופים 9 דקות עד שהעוגיות אפויות אך עדיין בהירות, מוציאים ומצננים. משאירים את התנור דולק.

בינתיים מכינים את המלית:

6

שמים חלבון וסוכר בקערת נירוסטה וטורפים עם מטרפה. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) וטורפים עד שהסוכר נמס.

7

מערבלים מרציפן במיקסר עם וו גיטרה לקבלת פירורים. מוסיפים את תערובת החלבון והסוכר בהדרגה ומערבלים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (אם צריך, עוצרים את פעולת המיקסר ומורידים את המרציפן מדפנות הקערה בעזרת מרית). מעבירים את המלית לשקית זילוף עם צנתר משונן בצורת כוכב בינוני.

ממלאים ואופים:

8

מזלפים את המלית סביב ההיקף של כל עוגייה ליצירת שוליים מוגבהים ומניחים כף-שתיים של קונפיטורת פרי במרכז כל עוגייה.

9

אופים 10-8 דקות נוספות עד שהמרציפן משחים מעט ומצננים.