העוגיות המתפצחות הללו, עם הצליל שעושה נחמד באוזן, הן ארוחת הבוקר הקבועה של מיקי, לצד כוס קפה. אם תחליטו על נוהג דומה, שריינו בצד כמה שעות מכון כושר – העוגיות ממכרות באופן מרגיז
החומרים טבלת מידות ומשקלות
בצק:
מלית:
קישוט:
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי המלית בקערה.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
3
מניחים זוג עלי פילו זה על גבי זה על משטח עבודה, כשצידם הרחב כלפיכם. מברישים במחצית מכמות החמאה המומסת. מפזרים מחצית מכמות המלית בפס לרוחב העלים, במרחק 5 ס”מ מהקצה הקרוב אליכם, ומגלגלים לגליל. מברישים בעוד מעט חמאה מומסת. חוזרים על הפעולה עם זוג עלי הפילו הנוספים ויתרת המלית.
4
מניחים את גלילי הפילו בתבנית, וחותכים לעוגיות ברוחב 3 ס”מ בעזרת סכין משונן.
5
אופים כ-17 דקות עד הזהבה. לקישוט, בוזקים מעל אבקת סוכר. העוגיות נשמרות 10 ימים בצנצנת אטומה בטמפ’ החדר.
קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פילו מוכן.