מתכון

עוגיות שכבות בטעם קפה

הן מתחילות את חייהן בתור עוגת שכבות מלבנית גדולה, ורק אחרי האפייה חותכים לעוגיות בגודל הרצוי

46,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגיות שכבות בטעם קפה. צילום: דניאל לילה
עוגיות שכבות בטעם קפה. צילום: דניאל לילה

מקור העוגה הונגרי, וזו בעצם גרסה של עוגת הג’רבו המסורתית עם הבצק הייחודי, בן הכלאיים היחיד שאני מכירה של שמרים ובצק פריך. אל תיבהלו מכמות הסוכר במלית, הבצק לא מתוק כמעט בכלל, ושכבות המילוי כל כך דקיקות, שהמתיקות מגיעה בדיוק במינון הנכון ללשון.
את המתכון לעוגיות הנהדרות האלה קיבלתי ממיכל האריס, הידועה בתור מיכל ה., אחת מהגולשות הקבועות. אמה של מיכל קיבלה את המתכון לפני שנים רבות מקונדיטור של מלון בהונגריה בו שהתה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

ממיסים שמרים, מים וסוכר ומניחים בצד ל-10 דקות עד לתסיסה. מעבדים קמח עם תערובת השמרים, ביצה, חלמונים ומרגרינה במיקסר עם וו לישה, רק עד לקבלת בצק חלק. מניחים לבצק ל-15 דקות.

מכינים את המלית

2

בינתיים מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקצף אחיד ומבריק. מוסיפים קפה ומקציפים קצרות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרכיבים את העוגה ואופים

4

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע בגודל התבנית. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה, ומניחים בתחתית שכבת בצק ראשונה. מורחים על הבצק כשליש מהקצף. מכסים בבצק ומורחים קצף, כך עד שמתקבל סנדוויץ’ של 4 שכבות בצק ובתוכו 3 שכבות קצף. מברישים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה. אפשר ליצור דוגמה על הבצק על ידי חריצתו במזלג בצורת זיג-זג.

5

אופים כ-30 דקות עד להזהבה.

6

מצננים לחלוטין ופורסים לעוגיות.