מתכון

עוגת אננס ופטל אדום

את המרקם העסיסי במיוחד העוגה חייבת לתוספת השמן והמיץ, ואת הטעם העשיר - לחמאה ושמנת חמוצה

10,384 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת אננס ופטל אדום. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
עוגת אננס ופטל אדום. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
  • תבנית מוארכת באורך 30 ס”מ (או ל-6 עוגות אישיות בתבנית מאפינס)
  • 1 שעה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפיזור:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2

מקציפים ביצים, סוכר וקליפת תפוז במיקסר עם וו להקצפה עד לקבלת קצף בהיר ויציב. מוסיפים חמאה ושמן ומקציפים עד שנטמעים בביצים.

3

מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ושקדים ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים לקערת המיקסר לסירוגין עם שמנת חמוצה ומיץ תפוזים ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים פטל ואננס ומערבבים.

4

יוצקים לתבנית ומפזרים מעל סוכר דמררה.

5

אופים כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוונים:

  • במקום סוכר חום מפזרים מעל העוגה שטרויזל (פירורי בצק).
  • לא בעונה, אפשר להשתמש גם בפטל קפוא, מופשר ומסונן היטב.