מתכון

עוגת גבינה אפויה של מיקי שמו

מיקי שמו חולק את המתכון שלו לעוגת גבינה אפויה וקלאסית, כולל טיפים לבחירת הגבינה המתאימה ביותר

97,178 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה. צילום: דניה ויינר
עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה. צילום: דניה ויינר

עוגת גבינה קלאסית, שכדאי להכין בתבנית גבוהה במיוחד, ולכסות את התבנית ברדיד אלומיניום למשך מחצית מזמן האפייה. הכיסוי מבצע מעין אידוי של העוגה, ומבטיח שלא תתייבש. מסירים את הנייר וממשיכים לאפות, עד להזהבת פני העוגה. גובה הדפנות חשוב, כדי שהעוגה לא תבוא במגע עם האלומיניום – היא נוטה להידבק אליו.

שימו לב, מעבר לזמן ההכנה יש לקחת בחשבון ייצוב העוגה במקרר במשך 24 שעות טרם ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות.

2

טורפים גבינה עם 5 חלמונים, קליפת לימון ו-2 כפיות תמצית ווניל לתערובת חלקה ואחידה.

3

מקציפים חלבונים, מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד לקבלת קבלת קצף מבריק ויציב.

4

מקפלים את הקצף לתערובת הגבינה. מוסיפים קורנפלור ואינסטנט פודינג, ומקפלים לתערובת אחידה.

5

יוצקים את התערובת לתבנית על הבסיס האפוי למחצה, ואופים במשך שעה ו-50 דקות. (לא בטורבו). עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום למשך שעת האפייה הראשונה. מסירים וממשיכים לאפות 50 דקות נוספות.

6

מערבבים סוכר ושמנת חמוצה, עד שהסוכר נמס. מורחים על פני העוגה ואופים 10 דקות נוספות. מצננים ומעבירים למקרר למשך 24 שעות לפני ההגשה.

כך מטפלים בגבינה לאפייה:

  1. משתמשים בגבינה לבנה 9% או 5% שומן מיוחדת לאפייה. אפשר להשיג גבינה לבנה לאפייה בכל סופר רק לקראת שבועות, וחבל. תכולת הנוזלים שלה נמוכה יחסית, והיא נהדרת להכנת עוגות גבינה קרות או אפויות.
  2. אם לא משיגים גבינה לאפייה, מכינים לבד בבית: קונים קצת יותר גבינה ממה שצריך (25% יותר), מסננים בבד חיתול 4-3 שעות לניקוז הנוזלים, עד שנותרת גבינה, השוקלת שלושת רבעי מהמשקל המקורי.
  3. אפשר גם לשלב גבינה רכה עם גבינת שמנת 30% שומן, לקבלת גבינה במרקם ובלחות מושלמים.
  4. לייצוב מרקם של גבינה "רטובה" וגם להוספת ניחוח וטעם – מוסיפים מעט אינסטנט פודינג וניל (גם לעוגה שעומדת לעבור אפייה).