כבר בביס הראשון מגלים את השכבה הקראנצ’ית שמכינים בקלות מקורנפלקס, ממרח לוטוס ושוקולד לבן.
להכנת המתכון השתמשו בתבנית מלבנית בגודל 12×35 ס”מ או מרובעת בגודל 25 ס”מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשכבה קראנצ’ית:
למלית:
1 כפית
אופן ההכנה
מכינים שכבה קראנצ’ית:
1
ממיסים במיקרוגל שוקולד עם שמן, מוסיפים ממרח לוטוס וקורנפלקס ומערבבים. מפזרים על נייר אפייה, מכסים ביריעת נייר נוספת ומרדדים לעובי 4-3 מ”מ. מקפיאים 15 דקות. מפוררים את משטח הקורנפלקס בעזרת הידיים או קוצצים בסכין. שומרים במקפיא עד השימוש.
מכינים את המלית:
2
מקציפים שמנת מתוקה, גבינת שמנת, סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה ותמצית וניל בתנועות קיפול לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים את העוגה:
3
טובלים כ-1/3 מהביסקוויטים בחלב ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. מפזרים מחצית מהקראנץ' ומשטחים. מורחים 1/3 מהקרם ומחליקים. מניחים עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב ועוד שכבת קראנץ'. מורחים מעליה 1/3 נוסף של קרם גבינה. מניחים את שאר הביסקוויטים ומורחים את שאר הקרם. מקררים 4 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה.
סמוך להגשה:
4
מפוררים "מקופלת" על פני העוגה.