מתכון

עוגת גבינה וביסקוויטים עם הפתעות קראנץ’

כבר בביס הראשון מגלים את השכבה הקראנצ’ית שמכינים בקלות מקורנפלקס, ממרח לוטוס ושוקולד לבן

41,988 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת גבינה וביסקוויטים עם הפתעות קראנץ’. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת גבינה וביסקוויטים עם הפתעות קראנץ’. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כבר בביס הראשון מגלים את השכבה הקראנצ’ית שמכינים בקלות מקורנפלקס, ממרח לוטוס ושוקולד לבן.

להכנת המתכון השתמשו בתבנית מלבנית בגודל 12×35 ס”מ או מרובעת בגודל 25 ס”מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבה קראנצ’ית:

למלית:

1 כפית

אופן ההכנה

מכינים שכבה קראנצ’ית:

1

ממיסים במיקרוגל שוקולד עם שמן, מוסיפים ממרח לוטוס וקורנפלקס ומערבבים. מפזרים על נייר אפייה, מכסים ביריעת נייר נוספת ומרדדים לעובי 4-3 מ”מ. מקפיאים 15 דקות. מפוררים את משטח הקורנפלקס בעזרת הידיים או קוצצים בסכין. שומרים במקפיא עד השימוש.

מכינים את המלית:

2

מקציפים שמנת מתוקה, גבינת שמנת, סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב. מוסיפים גבינה לבנה ותמצית וניל בתנועות קיפול לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים את העוגה:

3

טובלים כ-1/3 מהביסקוויטים בחלב ומסדרים בשכבה אחת בתבנית. מפזרים מחצית מהקראנץ' ומשטחים. מורחים 1/3 מהקרם ומחליקים. מניחים עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב ועוד שכבת קראנץ'. מורחים מעליה 1/3 נוסף של קרם גבינה. מניחים את שאר הביסקוויטים ומורחים את שאר הקרם. מקררים 4 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה.

סמוך להגשה:

4

מפוררים "מקופלת" על פני העוגה.