מתכון

עוגת גבינה עם פטנט

עוגה עם מרקם קרמי ודחוס בזכות פטנט מיוחד

6,487 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת גבינה עם פטנט. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת גבינה עם פטנט. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עוגה עם מרקם קרמי ודחוס בזכות פטנט מיוחד: אפייה איטית ב-120 מעלות בתוך תבנית עם מים. העוגה מתקבלת בדיוק בגובה בו יצקתם את תערובת הגבינה. היא לא עולה וגם לא קורסת אחרי היציאה מהתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

למלית:

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בתבנית קפיצית, עוטפים אותה היטב מבחוץ ברדיד אלומיניום, כדי שלא יחדרו מים. אין צורך לעטוף תבנית שאינה מתפרקת. למראה מקצועי אפשר להניח שקף בתוך הדפנות, אבל לא חייבים.

2

מחממים תנור ל-120 מעלות.

מכינים את הבסיס:

3

מערבבים ביסקוויטים עם חמאה ומשטחים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.

4

מעבירים את התבנית למקפיא ל-10 דקות.

מכינים את המלית ואופים:

5

טורפים ביצים עם סוכר בקערה. מוסיפים גבינה, שמנת וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

6

מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים חמים מהברז (המים צריכים להגיע עד שליש גובה תבנית העוגה).

7

אופים שעה עד שעה ורבע ומדי פעם בודקים שעדיין נותרו מים. בסיום האפייה העוגה צריכה להיות יציבה, כשהמרכז מעט רוטט.

8

מצננים (העוגה תתייצב במקרר), עוטפים ושומרים במקרר עד 4 ימים.