מתכון

עוגת גבינה עם קלתית מעוגיות קרמל וציפוי תותים

מחליפים את בסיס הביסקוויטים בעוגיות קרמל מתובלות, מכינים מלית גבינה חמצמצה ומעטרים בתותים טריים

27,045 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת גבינה עם קלתית מעוגיות קרמל וציפוי תותים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף
עוגת גבינה עם קלתית מעוגיות קרמל וציפוי תותים. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

למלית:

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הקלתית:

2

שמים עוגיות וחמאה מומסת במעבד מזון ומעבדים למרקם פירורי. משטחים בתבנית בשכבה אחידה.

3

אופים כ-10 דקות ומצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את המלית ואופים שוב:

4

שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים לבלילה חלקה ונוזלית. יוצקים על הקלתית.מחזירים לתנור לכ-20 דקות נוספות, עד ששולי העוגה מתייצבים אך במרכזה היא עדיין רוטטת.

5

מצננים, מכסים ומקררים למשך לילה ואפילו יום.

6

לפני ההגשה מעטרים בתותים טריים שטופים היטב ופרוסים דק.

מה עוד מכינים עם עוגיות לוטוס?

  • מפוררים על תותים, מוסיפים קצפת ומגישים על תקן קינוח זריז וטעים.
  • מוסיפים לטרייפל במקום הבישקוטים (אבל לא מרטיבים בסירופ, כדי שלא ייהרסו).
  • מפוררים ומוסיפים לתערובת של כדורי שוקולד. מכינים בייבי קסטות.

טיפ: אם רוצים תותים מבריקים, מחממים מעט ריבת משמש (או ריבת תות מסוננת) עד שהיא נוזלית ומזגגים את התותים