אפשר להשתמש בדובדבנים מתוקים משומרים, והכי כדאי דובדבני אמרנה המיובאים מאיטליה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מקציפים חלמונים עם חלבון ורבע כוס סוכר במשך 5 דקות, עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.
2
מפזרים ג'לטין על פני חלב בקערית. מניחים ל-2 דקות. מחממים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 15-10 שניות, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לקצף הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
3
מקציפים שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר וכף אינסטנט וניל לקצפת יציבה בקערת מיקסר נקייה. מוסיפים פנימה גבינה תוך הקצפה איטית, ומקפלים את תערובת הביצים.
4
מניחים את בסיס הטורט בתבנית ויוצקים מעל את המלית. מעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים ומקשטים בדובדבנים (יוצקים מעל מעט מסירופ השימור).