מתכון

עוגת גבינה קרה עם דובדבני אמרנה

עוגה חגיגית ומרעננת במרקם קטיפתי של מיקי שמו

5,111 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת גבינה קרה עם דובדבנים בסירופ. צילום: דניה ויינר
עוגת גבינה קרה עם דובדבנים בסירופ. צילום: דניה ויינר
  • תבנית בקוטר 24 ס"מ
  • 20 דקות הכנה+שעתיים במקרר
  • קל
  • כשר
  • אפייה

אפשר להשתמש בדובדבנים מתוקים משומרים, והכי כדאי דובדבני אמרנה המיובאים מאיטליה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

למלית:

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מקציפים חלמונים עם חלבון ורבע כוס סוכר במשך 5 דקות, עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.

2

מפזרים ג'לטין על פני חלב בקערית. מניחים ל-2 דקות. מחממים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 15-10 שניות, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לקצף הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.

3

מקציפים שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר וכף אינסטנט וניל לקצפת יציבה בקערת מיקסר נקייה. מוסיפים פנימה גבינה תוך הקצפה איטית, ומקפלים את תערובת הביצים.

4

מניחים את בסיס הטורט בתבנית ויוצקים מעל את המלית. מעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים ומקשטים בדובדבנים (יוצקים מעל מעט מסירופ השימור).