מתכון

עוגת גבינת עיזים וערמונים

אחרי שתטעמו את עוגות השמרים המלוחות של ארז קומרובסקי - קראנץ השוקולד עלול להיראות לכם משעמם משהו

5,322 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת גבינת עיזים וערמונים. צילום: דניאל לילה
עוגת גבינת עיזים וערמונים. צילום: דניאל לילה

חשוב להשתמש בגבינת עיזים לא חריפה, שלא תשתלט על טעמם המעודן של הערמונים. ממתכון זה מתקבלת עוגה בקוטר 22 ס”מ.

איך יודעים שזה מוכן?
זה שהעוגה שחומה ויפה מבחוץ לא אומר שהיא נאפתה לגמרי גם בפנים. כל מיני שיטות של נעיצת סכינים וקיסמים לא ממש יעזרו במקרה של עוגות שמרים, בעיקר ממולאות. אם אפשר הרימו את העוגה, הציצו בתחתית וודאו שגם היא הזהיבה. בכל מקרה החדשות הטובות הן, שבזכות תועפות החמאה או השמן העוגות האלה פחות נוטות להתייבש, ולכן אם יש ספק אפשר להשאיר אותן עוד כמה דקות בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק בריוש:

לעוגה:

למלית:

להברשה:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמרים, מפוררים אותם בעזרת האצבעות ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר וביצים ולשים במהירות נמוכה כ-4-3 דקות עד שנוצר בצק במרקם פירורי. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עד שהיא נטעמת. מוסיפים מלח ולשים עוד 6 דקות לקבלת בצק מבריק. מוסיפים שמיר וקליפת לימון ולשים עד שהם נטמעים בבצק.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת בחמאה, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.

3

מוציאים את האוויר מהבצק, מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים את הערמונים:

4

חורצים ערמונים בחלקם התחתון ושמים בסיר. מכסים במים, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהערמונים רכים. מצננים, מסננים וקולפים.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים:

5

 לוקחים חצי מכמות בצק הבריוש, חוצים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ וקוטר 22 ס"מ.

6

מברישים את אחד העיגולים בחלמון (משאירים שוליים של ½1 ס"מ). מפזרים גבינה ומעליה את הערמונים ופלפל צ'ילי. מזלפים דבש ומפזרים מלח. מניחים מעל את עיגול הבצק השני בצורה חופפת וסוגרים בצביטות את שולי הבצק התחתון והעליון.

7

משחילים ענפי לבנדר בשולי העוגה ומברישים את חלקה העליון בחלמון. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה בצורה יפה ואפויה גם בחלקה הפנימי.

10

הכי טעים עם גראפה.