מתכון

עוגת גזר טבעונית

עוגת-קפה עסיסית בזכות רסק התפוחים, הגזר ומיץ התפוזים

54,537 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

תבנית אינגליש קייק גדולה 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון, צימוקים ואגוזים בקערה.

3

מערבבים בקערה שנייה את יתר החומרים למעט הגזר.

4

מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת היבשים תוך כדי ערבוב עם מטרפה ידנית. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומחליקים את חלקה העליון.

5

מכניסים מייד לתנור (כדי לא לקלקל את אפקט ההתפחה) ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפ' החדר לפני הפריסה.

6

העוגה תישמר כמה ימים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה או עטופה בניילון.

גיוון: מחליפים את הצימוקים בשוקולד צ'יפס או בחמוציות ואת אגוזי המלך — באגוזים אהובים אחרים.