עוגה חגיגית ללא קמח שמצריכה השקעה, אך התוצאה שווה את המאמץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
לגנאש שוקולד חלב:
לשכבת מרנג אגוזי לוז:
לשכבת גנאש שוקולד מריר:
למוס:
לציפוי העליון:
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
1
: ממיסים סוכר בסיר קטן לקרמל זהוב, ויוצקים על המצות. מקררים היטב.
2
קוצצים את המצות במעבד מזון לפירורים גסים.
3
ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים פרלינה, את פירורי המצות וברס ומערבבים היטב.
4
מסדרים את התערובת על תחתית התבנית בשכבה אחידה ומצננים במקרר כשעה עד להתקשות.
מכינים גנאש שוקולד חלב
5
: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על שכבת הבסיס ומחזירים למקרר.
מכינים שכבת מרנג אגוזי לוז
6
: מחממים תנור ל-150 מעלות.
7
טוחנים אגוזים עם אבקת סוכר לאבקה במעבד מזון.
8
מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב. מקפלים בעדינות את תערובת האגוזים לקצף הביצים ומורחים את התערובת בתבנית נוספת בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
9
אופים בתנור כ-40 דקות עד שהמרנג עשוי. מצננים. מניחים את שכבת המרנג על שכבת גנאש השוקולד חלב ומחזירים למקרר.
מכינים שכבת גנאש שוקולד מריר
10
: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על המרנג ומחזירים למקרר לחצי שעה לפחות (לפני הוספת המוס).
מכינים את המוס
11
: ממיסים במיקרוגל שוקולד, פרלינה וחלב, מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.
12
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים על שכבת הגנאש ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות. מכינים את הציפוי העליון: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד, ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על שכבת המוס ומקשטים בברס.
13
מכניסים את העוגה למקרר ל-5 שעות לפחות להתמצקות וספיגת טעמים.