מתכון

עוגת מוס שוקולד בשכבות

כל שכבה טעימה בפני עצמה, אך כל השכבות יחד הן עונג צרוף

8,753 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת מוס שוקולד בשכבות. צילום: דניאל לילה
עוגת מוס שוקולד בשכבות. צילום: דניאל לילה

עוגה חגיגית ללא קמח שמצריכה השקעה, אך התוצאה שווה את המאמץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לגנאש שוקולד חלב:

לשכבת מרנג אגוזי לוז:

לשכבת גנאש שוקולד מריר:

למוס:

לציפוי העליון:

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס

1

: ממיסים סוכר בסיר קטן לקרמל זהוב, ויוצקים על המצות. מקררים היטב.

2

קוצצים את המצות במעבד מזון לפירורים גסים.

3

ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים פרלינה, את פירורי המצות וברס ומערבבים היטב.

4

מסדרים את התערובת על תחתית התבנית בשכבה אחידה ומצננים במקרר כשעה עד להתקשות.

מכינים גנאש שוקולד חלב

5

: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על שכבת הבסיס ומחזירים למקרר.

מכינים שכבת מרנג אגוזי לוז

6

: מחממים תנור ל-150 מעלות.

7

טוחנים אגוזים עם אבקת סוכר לאבקה במעבד מזון.

8

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב. מקפלים בעדינות את תערובת האגוזים לקצף הביצים ומורחים את התערובת בתבנית נוספת בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.

9

אופים בתנור כ-40 דקות עד שהמרנג עשוי. מצננים. מניחים את שכבת המרנג על שכבת גנאש השוקולד חלב ומחזירים למקרר.

מכינים שכבת גנאש שוקולד מריר

10

: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על המרנג ומחזירים למקרר לחצי שעה לפחות (לפני הוספת המוס).

מכינים את המוס

11

: ממיסים במיקרוגל שוקולד, פרלינה וחלב, מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.

12

מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים על שכבת הגנאש ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות. מכינים את הציפוי העליון: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד, ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על שכבת המוס ומקשטים בברס.

13

מכניסים את העוגה למקרר ל-5 שעות לפחות להתמצקות וספיגת טעמים.

הקפאה: העוגה יכולה להישמר במקפיא עד 3 שבועות, כשהיא עטופה היטב.