מתכון

עוגת מלאכים לימונית

עוגה לימונית, גבוהה ויפה מספקת קינוח רענן ונימוח לסיום הארוחה

25,558 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגת מלאכים לימונית
. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עוגת מלאכים לימונית . צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב קרמל-פרנג'ליקו:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

טוחנים סוכר וקליפת לימון במעבד מזון 4-3 דקות לאבקה דקה.

3

מקציפים חלבונים עם מלח, מים חמים ומיץ לימון במיקסר עם בלון הקצפה או ידני. כשהקצף מתחיל לעלות ולהיראות כמו בועות סבון, מוסיפים סוכר טחון בהדרגה. מקציפים 6-5 דקות לקצף יציב מאוד.

4

מנפים לתוך הקצף שליש מכמות הקמח ומקפלים פנימה בזהירות. ממשיכים כך עם שאר הקמח. מעבירים לתבנית לא משומנת.

5

אופים כ-35 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא יבש. בתום האפייה מניחים את העוגה הפוכה על רשת אפייה. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית בעזרת סכין חד.

רוטב קרמל-פרנג'ליקו:

6

מחממים בסיר סוכר ומים כ-7-6 דקות על להבה בינונית בלי לערבב עד שנוצר קרמל בהיר.

7

יוצקים פנימה שמנת בזהירות (התערובת תבעבע ותעלה בסיר) ומביאים שוב לרתיחה. בוחשים לתערובת אחידה ומסירים מהכיריים. מערבבים פנימה פרנג'ליקו ומצננים.

8

שומרים במקרר בכלי מכוסה עד שבוע. לפעמים הרוטב נפרד בזמן הזה, ואז פשוט מערבבים אותו במרץ והוא חוזר למרקם הנכון.