מתכון

עוגת מקצפת וקצפת בקלות

שילוב בין שתי עוגות שהיו להיט ענק - יוצר להיט חדש ומוצלח בפני עצמו

49,437 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת מקצפת וקצפת בקלות. צילום: בועז לביא
עוגת מקצפת וקצפת בקלות. צילום: בועז לביא

בשנות ה-80’ חנה שאולוב פרסמה את המתכון לעוגת “מקצפת וקצפת”, שהפכה במהירות ללהיט מטורף. הכנת העוגה נחשבה למאתגרת: היא מורכבת מכמה שכבות ואחת מהן היא מרנג. גם עוגת הבאנופי היתה להיט גדולה בזמנה, אבל בניגוד לעוגה של שאולוב הכנתה כמעט לא דורשת מאמץ. כאן איחדתי את השתיים וקיבלתי את אפקט הרושם של העוגה של שאולוב לצד פשטות ההכנה של הבאנופי. את המרנג אני מעדיפה להכין בעצמי, אבל אין שום בעיה להשתמש במרנג קנוי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרנג:

לקלתית:

לקרם:

לשכבת הבננות:

לציפוי שוקולד (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-80 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסמנים על הנייר עיגול בקוטר 24 ס”מ.

מכינים את המרנג:

2

מקציפים חלבונים עם סוכר כ-10-8 דקות לקצף יציב ומבריק.

3

מורחים או מזלפים את הקצף בשכבה אחידה על העיגול המסומן.

4

אופים כ-3 שעות או עד שהמרנג יבש ואפוי מבפנים. כשהמרנג מוכן הוא צריך להתנתק בקלות מנייר האפייה וכן להשמיע צליל חלול כשנוקשים עליו בעדינות עם כפית הפוכה. מצננים. אפשר להכין את המרנג מראש, לעטוף ברדיד אלומיניום ולשמור בטמפ’ החדר עד שבוע.

מכינים את הקלתית:

5

מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות.

6

מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון לפירורי בצק גדולים ולחים (בגודל של חרצן זית). מפזרים את הפירורים על תחתית התבנית ומהדקים היטב.

7

אופים כ-20 דקות או עד שהבצק אפוי וזהוב. מצננים.

מכינים את הקרם:

8

מקציפים שמנת עם ריבת חלב וקפה נמס לקצפת יציבה.

מרכיבים את העוגה:

9

מורחים על הקלתית המצוננת ריבת חלב בשכבה אחידה ומסדרים עליה פרוסות בננה בצפיפות. על הבננות מורחים מחצית מכמות הקרם ועליו מניחים את המרנג האפוי. מצפים בשארית הקרם ומעבירים למקפיא לשעה.

אם רוצים מצפים:

10

מניחים שוקולד בקערה. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה (אפשר במיקרוגל), יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מטפטפים את ציפוי השוקולד באופן חופשי בעזרת כף מעל העוגה.

11

מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה. שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.