עוגה בחושה בציפוי פירורי פתי בר בטעם קרמל, דרך קלה ומהנה להוסיף לשולחן החג קינוח עשיר ומדהים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת התפוחים:
למלית:
לתערובת הפירורים:
אופן ההכנה
1
משמנים תבנית ומחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את המלית:
2
מכניסים לקערת המיקסר את הביצים ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה לקציפה סוכר, דבש, מיץ תפוזים ושמן. מקציפים כשתי דקות נוספות.
3
מוסיפים לקערת המיקסר קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, ציפורן ומלח, לשים במהירות בינונית כדקה.
מכינים את תערובת התפוחים:
4
מערבבים היטב בקערית קטנה את קוביות התפוח והסוכר.
מכינים את תערובת הפירורים:
5
מערבבים את החומרים יחדיו.
6
מוסיפים לקערת המיקסר בתנועות קיפול את תערובת התפוחים ו-5 כפות מתערובת הפירורים.
7
מוזגים את התערובת שנוצרה לתבנית האפייה.
8
מפזרים את שארית תערובת הפירורים על התערובת - לכיסוי העוגה.
9
אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.