מתכון

עוגת פרג בחושה מנוקדת בטראפלס

עוגת שוקולד או עוגת פרג? לא חייבים להחליט. בעוגההזו טמונה הפתעות שוקולד, פרג וכדי שאיש לא יצא מקופח, גם תפוחים

7,631 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת פרג בחושה מנוקדת בטראפלס. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת פרג בחושה מנוקדת בטראפלס. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עוגת שוקולד או עוגת פרג? לא חייבים להחליט. בעוגת הפרג הזו סיגי טמנה הפתעות שוקולד, וכדי להבטיח שאיש לא יצא מקופח, הוסיפה לבלילה תפוחים. את הטראפלס צריך לצנן כמה שעות מראש, אבל העוגה טעימה גם אם טומנים בתוכה סתם קוביות שוקולד. מתוך פרוייקט "מערוך הזהב" של "על השולחן".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטראפלס:

לגלגול הכדורים:

לעוגה:

אופן ההכנה

מכינים טראפלס:

1

מניחים שוקולד בקערה. מביאים שמנת לרתיחה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה-שתיים ומערבבים עד המסה. מוסיפים חמאה וברנדי ומערבבים. מעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.

2

יוצרים מתערובת הטראפלס הקרה כ-12 כדורים בקוטר 3 ס"מ. מפזרים קקאו בצלחת ומגלגלים בו את הטראפלס. שומרים במקפיא.

מכינים את העוגה:

3

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית במעט שמן, מפזרים סוכר בתחתית ובדפנות ומנערים עודפים.

4

מערבלים סוכר ושמן במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו. מוסיפים את יתר החומרים מלבד אגוזי המלך ומערבלים למרקם אחיד.

5

יוצקים את התערובת לתבניות, טומנים את הטראפלס בתוך הבלילה ומפזרים אגוזים.

6

אופים 40 דקות עד שקיסם שמוכנס למרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון: את הברנדי אפשר להחליף גם בוויסקי.