מתכון

עוגת קוגלהוף קלאסית

הכי קלה והכי ביתית. אין כאן רידוד, עיצוב או קיפול. מערבבים ממש כמו עוגה בחושה ומתפיחים רק פעם אחת בתבנית

10,626 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת קוגלהוף קלאסית. סגנון: טליה גון אסיף | צילום: דניאל לילה
עוגת קוגלהוף קלאסית. סגנון: טליה גון אסיף | צילום: דניאל לילה

הכי קלה והכי ביתית. אין כאן רידוד, עיצוב או קיפול. מערבבים ממש כמו עוגה בחושה ומתפיחים רק פעם אחת בתבנית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לסירופ:

לשימון:

לקימוח:

אופן ההכנה

1

משרים צימוקים ברום למשך חצי שעה.

מכינים את הבצק:

2

משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת, מקמחים מעט, מנערים ומקפיאים לרבע שעה.

3

מערבלים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצה, חלמונים ומלח במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלב ולשים במשך 8 דקות לפחות לבצק חלק ודביק.

4

מוסיפים את הצימוקים עם הרום ומערבלים עוד חצי דקה להטמעתם בבצק.

5

מפזרים שקדים בתחתית התבנית ויוצקים את בלילת הבצק עד כ-2/3 מגובה התבנית.

6

מכסים ביריעת ניילון ומתפיחים עד שהבצק מגיע לשפת התבנית.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

אופים ומברישים בסירופ:

8

אופים את העוגה כ-40 דקות עד שהיא זהובה וקיסם שננעץ בה יוצא יבש עם פירורים לחים.

מכינים סירופ:

9

מבשלים מים עם סוכר כ-5 דקות בסיר. מסירים מהכיריים, מוסיפים רום ומערבבים. מצננים לטמפ’ החדר.

10

מצננים כרבע שעה, הופכים למגש ומברישים בסירופ בנדיבות. מצננים ושומרים בכלי אטום עד 3 ימים מחוץ למקרר.

גיוונים:
• מחליפים את הצימוקים בחמוציות או בפירות מיובשים קצוצים באותה כמות.
• מחליפים את השקדים באגוזי מלך באותה כמות.
לעוגות קוגלהוף אישיות: אופים בתבנית סיליקון עם שקעים בצורת קוגלהוף. משך האפייה מתקצר ל-20-15 דקות. יתקבלו 15-13 עוגות אישיות.