מתכון לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2
מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות איטית-בינונית לתערובת אחידה.
3
מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר נקייה כ-5 דקות לקצף יציב.
4
מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.
5
מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הקוקוס והחלמונים ולבסוף מקפלים את תערובת הקמח מצה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
6
אופים 60-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
7
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
גיוון: מוסיפים לתערובת 8 תמרים מיובשים מזן מג’הול מגולענים וחתוכים לרבעים.