מתכון

עוגת קצף קצפת

היא שבירה ופריכה מלמעלה ורכה בפנים - פשוטה ונפלאה

10,384 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת קצף קצפת. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
עוגת קצף קצפת. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

עוגה זו אהובה עלי וזכורה לי מאירועים חגיגיים. במקור היא נאפתה מרובעת ונחתכה לריבועים שהונחו במנז’טים. מומלץ להכין ולהרכיב את העוגה יום לפני ההגשה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למרנג:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבבים את כל חומרי הבצק ומקררים כחצי שעה. מרדדים לעובי של 1/2 ס”מ וקורצים עיגול בקוטר 22 ס”מ. מקררים עוד 20 דקות.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

3

אופים כרבע שעה עד שהבסיס זהוב.

מכינים את המרנג:

4

מחממים תנור ל-100 מעלות.

5

מקציפים חלבונים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת מרנג יציב. מסמנים עיגול בקוטר 22 ס”מ על נייר אפייה, ומורחים את המרנג על העיגול. אופים כשעתיים-שלוש, עד שהמרנג יציב ויבש.

6

מכינים את הציפוי: מערבבים את החומרים לציפוי ומקציפים לקצפת יציבה.

מרכיבים את העוגה:

7

מורחים את הקרם במרכז הבסיס האפוי, ומשטחים מעט לצדדים באופן אחיד. מניחים מעל את המרנג האפוי ודוחסים קלות, כדי שהקצפת תברח קצת לצדדים. שומרים במקרר עד ההגשה ורצוי כמה שעות לפני ההגשה, כדי שהמרנג יתרכך מעט.