מתכון

עוגת שוקולד ואגסים הפוכה

עוגה נפלאה, שבזכות האגסים נשמרת עסיסית אפילו כמה ימים לאחר האפייה

15,321 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת שוקולד אגסים הפוכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
עוגת שוקולד אגסים הפוכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

עוגה נפלאה, שבזכות האגסים נשמרת עסיסית אפילו כמה ימים לאחר האפייה. שומרים אותה במקרר. חימום קטן במיקרו יהפוך אותה לנימוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון התבנית:

אופן ההכנה

1

משרים את האגסים החתוכים במיץ לימון כדי למנוע השחרה.

2

ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או על בן מארי.

3

מקציפים במיקסר ביצים שלמות במשך 8 דקות במהירות גבוהה לקצף תפוח.

4

מאטים את מהירות המיקסר, יוצקים פנימה את תערובת השוקולד וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. עוצרים את המיקסר ומקפלים פנימה קמח עד לקבלת תערובת אחידה.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

6

מסדרים את האגסים בתחתית התבנית בצורת ספירלה מהחוץ פנימה, כך שהם שוכבים על צידם זה ליד זה. יוצקים את תערובת השוקולד על האגסים.

7

אופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב.

8

הופכים את העוגה על צלחת הגשה כך שהאגסים יפנו כלפי מעלה. אפשר להגיש עם רוטב שוקולד.