מתכון

עוגת שוקולד וקרם וניל

מבחוץ היא נראית כמו עוגת שוקולד לכל דבר, אך כשפורסים אותה מגלים את מלית הקרם הצחורה

13,614 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

שימו לב שנדרש לפנות מספר שעות לקירור והתייצבות העוגה.

לתבנית בקוטר 22 ס”מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבסיס:

לקרם:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את הבסיס:

2

מקציפים ביצים עם סוכר כ-8 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מנפים מעל התערובת אינסטנט פודינג שוקולד ומקפלים פנימה. יוצקים לתבנית.

3

אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים (מרכז העוגה שוקע ומתקבלת צורה של קערה).

מכינים את הקרם:

4

מקציפים חלב עם שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב. ממלאים בקרם את ה”קערה” שבעוגה ומחליקים. מעבירים למקרר לשעה לפחות.

מצפים:

5

שמים שמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים על השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות. שומרים עד 3 ימים במקרר.