מתכון

עוגת שוקולד נימוחה עם שברי מקופלת

עוגת שוקולד נימוחה עם שברי מקופלת

7,473 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוגת שוקולד נימוחה עם שברי מקופלת. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
עוגת שוקולד נימוחה עם שברי מקופלת. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
  • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס”מ או ל-8-6 תבניות בקוטר 10 ס”מ
  • 1:30 שעות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

רויטל אמיר (בת 39 מראשל”צ, אמא במשרה מלאה): "המטרה היתה להפיק עוגה עשירה, שתהיה קבועה בימי ההולדת המשפחתיים שלנו – עוגה שתתאים לכולם ותספק במיוחד את אוהבי השוקולד. היא פריכה מבחוץ בזכות קלתית הביסקוויט ועדינה ורכה בפנים בזכות המלית השוקולדית הנהדרת."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית ביסקווטים:

למלית:

לציפוי:

לעיטור:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית או תבניות אישיות ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.

מכינים קלתית ביסקוויטים:

2

ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים.

3

מוסיפים ביסקוויטים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולחצי מגובה הדפנות ליצירת שוליים.

מכינים את המלית ואופים:

4

ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים היטב.

5

מקציפים ביצים, סוכר חום וסוכר לבן כ-10 דקות לקצף בהיר וסמיך. יוצקים פנימה שמנת מתוקה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית וממשיכים להקציף כ-5 דקות נוספות. יוצקים פנימה את תערובת השוקולד תוך כדי ערבול במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת אחידה.

6

יוצקים את התערובת על קלתית הביסקוויטים ואופים כ-60-50 דקות (25 דקות למאפים אישיים). העוגה תעלה בזמן האפייה ולאחר צינון תרד חזרה. בבדיקה עם קיסם עליו לצאת עם פירורים דביקים ולא יבש לגמרי, אך על העוגה להיות יציבה למראה.

7

מוציאים מהתנור ומעבירים סכין חד סביב השוליים כדי להקל על השחרור. מצננים היטב בתבנית ורק אז מעבירים לרשת.

מצפים ומקשטים:

8

ממיסים שני סוגי שוקולד, חמאה וחלב במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב לקרם מבריק ואחיד. מצפים את העוגה בזהירות - חלקה העליון עדין במיוחד. מקשטים בשברי מקופלת.

דבר השופטים
באמת יופי של עוגה, והיא אכן שוקולדית מאוד. רות אוליבר החליטה לאפות אותה במנות אישיות בתבניות עגולות בקוטר 10 ס”מ.