רויטל אמיר (בת 39 מראשל”צ, אמא במשרה מלאה): "המטרה היתה להפיק עוגה עשירה, שתהיה קבועה בימי ההולדת המשפחתיים שלנו – עוגה שתתאים לכולם ותספק במיוחד את אוהבי השוקולד. היא פריכה מבחוץ בזכות קלתית הביסקוויט ועדינה ורכה בפנים בזכות המלית השוקולדית הנהדרת."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית ביסקווטים:
למלית:
לציפוי:
לעיטור:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית או תבניות אישיות ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
מכינים קלתית ביסקוויטים:
2
ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים.
3
מוסיפים ביסקוויטים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולחצי מגובה הדפנות ליצירת שוליים.
מכינים את המלית ואופים:
4
ממיסים שוקולד וחמאה על בן מארי או במיקרוגל ומערבבים היטב.
5
מקציפים ביצים, סוכר חום וסוכר לבן כ-10 דקות לקצף בהיר וסמיך. יוצקים פנימה שמנת מתוקה תוך כדי הקצפה במהירות בינונית וממשיכים להקציף כ-5 דקות נוספות. יוצקים פנימה את תערובת השוקולד תוך כדי ערבול במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6
יוצקים את התערובת על קלתית הביסקוויטים ואופים כ-60-50 דקות (25 דקות למאפים אישיים). העוגה תעלה בזמן האפייה ולאחר צינון תרד חזרה. בבדיקה עם קיסם עליו לצאת עם פירורים דביקים ולא יבש לגמרי, אך על העוגה להיות יציבה למראה.
7
מוציאים מהתנור ומעבירים סכין חד סביב השוליים כדי להקל על השחרור. מצננים היטב בתבנית ורק אז מעבירים לרשת.
מצפים ומקשטים:
8
ממיסים שני סוגי שוקולד, חמאה וחלב במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים היטב לקרם מבריק ואחיד. מצפים את העוגה בזהירות - חלקה העליון עדין במיוחד. מקשטים בשברי מקופלת.
באמת יופי של עוגה, והיא אכן שוקולדית מאוד. רות אוליבר החליטה לאפות אותה במנות אישיות בתבניות עגולות בקוטר 10 ס”מ.