מתכון

עוגת שושנים עם קרם קינמון

עוגה עשירה עם מלית חמאתית שמסתתרת בתוכה של קרם קינמון. קשה להפסיק לתלוש

6,165 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת שושנים עם קרם קינמון. צילומים: יח"צ
עוגת שושנים עם קרם קינמון. צילומים: יח"צ

לגיוון:
במקום לחלק את הבצק לשני חלקים, מגלגלים אותו לגליל ארוך מאוד. חוצים את הגליל לאורכו וקולעים לצמה (בדומה לקליעה של קראנץ). מהצמה הארוכה מכינים שבלול, מניחים ברינג או תבנית עגולה כדי שהעוגה תשמור על צורתה ואופים.
את אותו בצק ניתן למלא בפסטו, עגבניות מיובשות, גבינות ועשבי תיבול וליצור קראנץ מלוח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

אופן ההכנה

1

מכניסים לקערת המערבל את כל החומרים, פרט לחמאה והמלח ולשים עם וו לישה במהירות איטית.

2

כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן נטמעות בבצק. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל כ-3 דקות.

3

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות.

4

מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת מירקם אחיד.

5

מחלקים את הבצק לשניים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.

6

מרדדים כל חלק למלבן באורך 40x20 ס"מ.

7

מורחים על כל מלבן חצי מהמלית ומגלגלים לרולדה (גליל).

8

מחלקים כל רולדה לפרוסות עבות (בעובי של כשתי אצבעות). משכיבים את הפרוסות עם רווח בתבנית עגולה.

9

מתפיחים שעה, מברישים בביצה טרופה ומקשטים בסוכר לבן.

10

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב.