מתכון

עוגת שכבות ואפל, חלבה ושוקולד

עוגה כיפית, קלה וקראנצ'ית מאד בזכות הוופלים

2,151 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת שכבות ואפל, חלבה ושוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת שכבות ואפל, חלבה ושוקולד. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מבשלים חלבה, קקאו, סוכר ומים בסיר על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה. מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מצננים לטמפ’ החדר.

מרכיבים את העוגה ומקפיאים:

2

מניחים ואפל אחד על רשת או צלחת, יוצקים כ-3 כפות גדושות מהתערובת ומורחים באופן שווה. מניחים מעל ואפל נוסף, יוצקים כ-3 כפות ומורחים. חוזרים על הפעולה עם שאר הוואפלים והמלית. מצפים גם את שולי העוגה.

3

מעבירים למקפיא לשעתיים להתייצבות. אח”כ מעבירים למקרר ושומרים מכוסה עד 4 ימים. אפשר גם לשמור במקפיא ולהגיש קפוא.