מתכון

עוגת שמרים קראנץ שוקולד לבן וריקוטה

אחד הלהיטים המתוקים של "בר לחם". ענת מאירי מגלה לנו שסוד הטעם נמצא בשוקולד הלבן

4,846 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פוגאס גבינה וזיתים. צילום: דניאל לילה
פוגאס גבינה וזיתים. צילום: דניאל לילה

אחד הלהיטים המתוקים של "בר לחם". ענת מאירי מגלה לנו שסוד הטעם נמצא בשוקולד הלבן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם פטיסייר:

לבצק שמרים:

לקיפול:

למלית גבינה:

לפירורי שטרויזל:

אופן ההכנה

מכינים קרם פטיסייר (לילה מראש):

1

מביאים לרתיחה חלב.

2

טורפים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור. יוצקים את החלב לחלמונים תוך כדי השוואת טמפ' ומערבבים. מחזירים את התערובת לאש ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מתמדת.

3

יוצקים את הקרם לקערה עם שוקולד לבן. מכסים ל-2 דקות, עד להמסת השוקולד, ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מכסים את הקרם בניילון נצמד (שימו לב שהאוויר לא נוגע בקרם) ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים את בצק השמרים:

4

מערבלים מים, חלב, ביצים קמח וסוכר במיקסר עם וו לישה רק עד להאחדה. מכסים את קערת המיקסר ומניחים בצד ל-20 דקות. מוסיפים שמרים ומערבלים במשך דקה. מגבירים את המהירות, מוסיפים מלח ומערבלים 4-3 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה, עד שהיא נטמעת בבצק. מכסים ומקררים כ-4 שעות.

מקפלים את החמאה לבצק:

5

מקמחים את הבצק ומרדדים למלבן בעובי 7 מ"מ.

6

מרדדים חמאה בין 2 ניירות אפייה בגודל 2/3 ממלבן הבצק. מניחים את החמאה על הבצק, כך שהיא מותירה 1/3 מהבצק ללא חמאה. מקפלים את הבצק בקיפול שלוש, כך שהשליש הריק מקופל על השליש המרוח בחמאה והשליש האחרון נסגר מעליו.

7

מרדדים למלבן בעובי 7 מ"מ ומקפלים בקיפול ארבע – את שני צידי הבצק מקפלים לאמצע ומקפלים שוב לשניים. עוטפים בניילון ומקררים כשעתיים.

מכינים מלית:

8

מערבבים את חומרי המלית ומעבירים לשקית זילוף.

מכינים שטרויזל:

9

מערבבים קמח, סוכר ואבקת שקדים במעבד מזון. מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת פירורים.

מרכיבים את עוגת השמרים ואופים:

10

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ"מ ומחלקים לשתי רצועות אורך. מזלפים את המלית באופן שווה במרכז ולאורך כל רצועה ומגלגלים לגליל. יוצרים צמה משני גלילים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם שאר הבצק. מפזרים על כל עוגה רבע מכמות השטרויזל, ומתפיחים כחצי שעה עד שעה.

11

מחממים תנור ל-200 מעלות.

12

מכניסים את העוגות לתנור ומורידים את הטמפ' ל-170 מעלות. אופים כ-25 דקות, או עד שהעוגות מזהיבות ואפויות היטב.