מתכון

עוגת שקדים בחושה

עוגה עם טעם עמוק של שקדים וריח מתוק של רוזטה. על העוגה המוכנה מוזגים רוטב פירות יער אדום עז במרקם של ריבה דלילה

25,951 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
עוגת שקדים בחושה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת שקדים בחושה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

את הרוטב שנשאר בצלחת אני אוהב לספוג עם עוד פרוסה מהעוגה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים את העוגה

2

מערבלים חמאה וסוכר 4־3 דקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. מוסיפים תמצית שקדים ומערבלים קלות.

3

מנפים לקערה נפרדת קמח, קמח שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין ותוך כדי ערבול את תערובת החומרים היבשים ורוזטה מדוללת במים. מוסיפים מיץ לימון ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית.

4

אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח. מצננים.

מכינים את הרוטב

5

מניחים בקלחת פירות יער, סוכר ותוכן מקל וניל ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 7־5 דקות נוספות.

6

מחלצים את העוגה בשלמותה מהתבנית, מניחים על רשת ויוצקים מהרוטב החם. מצננים ומגישים בטמפ' החדר.

גיוונים:

במקום להספיג את העוגה השלמה ברוטב, פורסים אותה ויוצקים כף או שתיים מהרוטב על כל פרוסה.
מוסיפים לרוטב המוכן 2 כפות ברנדי, וויסקי או קירש.
לפי אותה שיטה מכינים עוגת פיסטוק: מוותרים על תמצית השקדים, מחליפים את השקדים הטחונים בפיסטוקים טחונים (אפשר לטחון בחנויות תבלינים או בבית טוחנים במעבד מזון פיסטוקים קלופים עם 1/2 כוס מהקמח שבמתכון) ואת הרוזטה והמים — בכוס חלב. מגישים עם רוטב פירות היער.