מתכון

עוגת תפוחים עם תמרים שיכורים

עוגת תפוחים ותמרים שתחליף לכם את עוגת הדבש בראש השנה הקרוב: כהה, מתובלת ושיכורה מברנדי

954 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוגת תפוחים עם תמרים שיכורים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת תפוחים עם תמרים שיכורים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

יש משהו יותר מפתה מריח של עוגה בתנור? כן. יש: ריח של עוגת תפוחים בתנור, רצוי עם קינמון. והטעם, אוי הטעם — איכשהו הרעננות התפוחית אפילו מתעצמת במהלך האפייה. ראש השנה, חג התפוח בדבש, הוא שעתן היפה של עוגות התפוחים — גם בשל המסורת, אבל בעיקר בזכות שפע של תפוחים טריים וטעימים, המציפים את השווקים בעונה הזו. איריס גלברט עדכנה את אוסף עוגות התפוחים האהובות עליה והזמינה למסיבה חברים שמחמיאים לטעמם — ממרציפן ועד שוקולד לבן.
הנה עוגה שתחליף לכם את עוגת הדבש בחג הקרוב:  להעצמת הרושם ציפיתי אותה ברויאל אייסינג, אבל העוגה נהדרת גם ללא הציפוי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרויאל אייסינג (לא חובה):

אופן ההכנה

מכינים את העוגה

1

שמים בקערה תמרים קצוצים, מוסיפים מים וברנדי ומשהים כשעה.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את סיר הפלא (רצוי גם לשים נייר אפייה בתחתית ועל הדפנות).

3

‏מערבבים בקערה סוכר, קמח, סודה לשתייה וקינמון. מוסיפים את התמרים עם נוזלי ההשריה ואת שאר חומרי העוגה ומערבבים בכף עץ — תתקבל תערובת סמיכה ודביקה.

4

מעבירים את התערובת לתבנית ומחליקים בעזרת מרית.

5

אופים כשעה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים 5 דקות והופכים לצלחת הגשה. מצננים לחלוטין.

לפני ההגשה מכינים רויאל אייסינג

6

שמים בקערה חלבון ומיץ לימון ומוסיפים אבקת סוכר בהדרגה ותוך כדי טריפה עד שמגיעים למרקם סמיך (כמעט כמו של דבש). מצפים את העוגה.

7

העוגה נשמרת במקרר 4-3 ימים (גם אחרי הציפוי). לפני ההגשה מביאים לטמפ' החדר.