מתכון

עוף במשרה של יוגורט, חרדל וטרגון

השילוב של חרדל ויוגורט בהשראה הודית מרכך את העוף ומשמר את העסיסיות. הטרגון לוקח את הטעם למחוזות צרפת

18,125 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
עוף במשרה של יוגורט, חרדל וטרגון. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
עוף במשרה של יוגורט, חרדל וטרגון. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

השילוב של חרדל ויוגורט בהשראה הודית מרכך את העוף ומשמר את העסיסיות. הטרגון לוקח את הטעם למחוזות צרפת ומקנה לעוף דל הטעם ניחוחות אניס עזים.

יש לפנות זמן  להשרייה בין שעתיים לללילה שלם לפני ההכנה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים חזה עוף במלח ופלפל ומניחים בקערה גדולה.

2

מערבבים שום, יוגורט, חרדל וטרגון בקערית, יוצקים על העוף ושומרים במקרר כשעתיים ועד לילה.

3

מחממים מחבת ברזל או טפלון מחורצת עד שהיא לוהטת. משמנים קלות וצורבים את נתחי העוף מכל הצדדים, עד שהם מבושלים לגמרי מבפנים ועם דוגמת פסים מבחוץ. אפשר גם לצלות על גריל פחמים.

גיוון: במקום לצלות במחבת מצפים את העופות בפירורי לחם או פנקו ואופים בתנור ב-180 מעלות עד הזהבה.