מתכון

עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים

עוף וחמאת בוטנים הם שילוב שמאפיין את תאילנד ואילו השניצל הפריך הוא כמעט המאכל הלאומי בישראל. מפגש פסגה

43,535 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים שלאורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים שלאורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוף וחמאת בוטנים הם שילוב שמאפיין את תאילנד, ואילו השניצל עם הציפוי הפריך הוא כמעט המאכל הלאומי הישראלי. הפגשנו את שני מאכלי הדגל למנה משמחת במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

לטיגון:

אופן ההכנה

1

משרים את העוף בסויה למשך שעה ועד לילה מכוסה במקרר.

מכינים רוטב בוטנים:

2

מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. טועמים ומאזנים טעמים. הרוטב צריך להיות חריף, חמצמץ בטעם חזק של בוטנים.

מכינים 3 כלים:

3

באחד קמח מתובל במלח, פלפל וצ'ילי; בשני ביצים טרופות עם סויה; בשלישי פירורי לחם מעורבבים עם בוטנים.

4

מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומייבשים בעזרת נייר סופג. מקמחים, טובלים בביצים ומצפים בפירורי לחם ובוטנים.

5

מחממים מחבת עם שמן בגובה 3-2 ס”מ ומטגנים את העוף 2 דקות מכל צד להזהבה. לחילופין אפשר לאפות את הנתחים 20-15 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. כדי שהנתחים האפויים יקבלו גוון זהוב, מברישים אותם במעט שמן לפני האפייה.

6

מגישים חם לצד רוטב הבוטנים.

גיוונים: טובלים את נתחוני העוף ברוטב טריאקי או ברוטב חמוץ מתוק.