החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
לשכבת הטראפל:
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
1
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשאירים שוליים גבוהים שיעזרו לחלץ את העוגה מהתבנית.
2
מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה, חלב וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את הוודקה או הליקר.
3
יוצקים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים שברי פתי בר ומערבבים בעדינות.
4
מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת, מהדקים לתחתית ודוחסים מעט כדי להחליק את פני הבסיס. מעבירים למקפיא לרבע שעה.
מכינים את שכבת הטראפל
5
מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
6
יוצקים את שכבת הטראפל על הבסיס הקפוא ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
7
מחלצים את העוגה מהתבנית וחותכים לריבועים. שומרים במקרר או במקפיא.