החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית אורז:
לרוטב:
אופן ההכנה
1
משרים עלי גפן במי ברז כשעה. מחליפים את המים כל 20 דקות.
מכינים את המלית:
2
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד שהוא שקוף. מוסיפים אורז וחמוציות ומטגנים על להבה בינונית כ-5 דקות עד שהאורז חם מאוד.
3
מוסיפים עשבי תיבול, כוס מים רותחים ומיץ מלימון, מערבבים ומבשלים כ-40 דקות עד שהאורז סופח את כל הנוזלים. מצננים (אפשר לפזר את המלית על מגש כדי שתתקרר מהר יותר).
ממלאים ומבשלים:
4
מרפדים סיר רחב בשכבה אחת של עלי הגפן.
5
פורשים על משטח העבודה את יתר עלי הגפן כאשר החלק עם הנימים פונה כלפי מעלה. מניחים כף מלית על צידו הרחב של העלה ומשאירים כ-2 ס”מ מכל צד לקיפול. מקפלים אותם על המלית ומגלגלים לצורת סיגר מהודק. מסדרים את עלי הגפן הממולאים בסיר בצפיפות.
6
יוצקים מעל מיץ מ-2 לימונים ומים לכיסוי. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח. מניחים על עלי הגפן צלחת הפוכה.
7
מביאים את תכולת הסיר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז רך.
8
מסירים את הכיסוי ומצננים. מגישים קר או בטמפ’ החדר. שומרים עד שבוע בכלי סגור במקרר.