מתכון

פאדג' שיש עם רום ופקאנים מסוכרים

מסוג הקינוחים שתמיד כיף שיש בבית, במיוחד אם מגיעים אורחים

3,540 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פאדג' שיש עם רום ופקאנים מסוכרים
פאדג' שיש עם רום ופקאנים מסוכרים

גיוונים:

  • מחליפים את הפקאנים ב-70 גרם (1/2 כוס) צימוקים כהים.
  • לגרסה הודית משתמשים רק בשוקולד לבן, מחליפים את הפקאנים בפיסטוקים קלופים באותה כמות ומוסיפים 2 טיפות תמצית מי ורדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים קרם שוקולד לבן: מחממים שוקולד לבן ו-3/4 פחית חלב מרוכז במיקרוגל דקה או שתיים עד שהשוקולד נמס ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים פקאנים ומערבבים.

2

מכינים קרם שוקולד מריר: מחממים שוקולד מריר ואת יתרת החלב המרוכז במיקרוגל כדקה עד שהשוקולד נמס ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים רום ומערבבים.

3

מרכיבים את המנה: מרפדים תבנית בנייר אפייה (אם משתמשים בתבנית סיליקון או אלומיניום - אין צורך). מפזרים על התחתית סוכר דמררה, יוצקים את קרם השוקולד הלבן, עליו את השוקולד המריר ומערבבים מעט בעזרת כפית לדוגמת שיש.

4

מעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות, עד שהפאדג' מתקשה. מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות.

5

שומרים במקפיא בכלי אטום ומרופד בנייר אפייה עד חודש. מגישים הישר מהמקפיא.