מתכון

פאייה סינטה ועשבי תיבול

זה לא סתם אורז, זו ארוחה שלמה, צבעונית וחגיגית

10,885 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פאייה סינטה ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
פאייה סינטה ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים בצל ושום בסיר רחב ושטוח עם שמן חם רק עד לריכוך, אך אך לא להשחמה. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומיד מוסיפים קוביות סינטה. מטגנים על אש בינונית ונותנים לבשר לספוג תיבול. מוסיפים אורז וקוביות עגבניות ובוחשים.

2

יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהמים יורדים לגובה האורז. מכסים את האורז בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום, כדי לשמור על עסיסיותו, ומכסים את הסיר. מבשלים 15 דקות על אש נמוכה.

3

מסירים את המכסה והנייר ומוסיפים קבנוס, עגבניות חתוכות לשמיניות, עשבי תיבול ואפונה ירוקה. מחזירים את הנייר והמכסה ומבשלים עוד 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים 10 דקות בסיר המכוסה. מגישים.

גיוון: מחליפים את הסינטה בשייטל או באווזית.

טיפ: הפאייה הפריכה שלי – את כל סוגי הפאייה שאני מכינה אפשר להגיש כמו שהם או אחרי השחמה קלה בתנור חם. לתבשיל נוצר מעטה פריך של אורז זהבהב וקראנצ’י. אצלנו אוהבים את זה מאוד. זאת גם דרך מצוינת לחמם את הפאייה שהכנתם מראש