מתכון

פאת’ה עם לימונים כבושים

מרק יוגורט לימוני חם עם גרגרי חומוס. אחד המעדנים המשובחים והפחות מוכרים מהמטבח הלבנוני

פאת’ה עם לימונים כבושים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
פאת’ה עם לימונים כבושים. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

חשוב להשתמש ביוגורט עיזים, מכיוון שהוא לא מתפרק בבישול (בניגוד ליוגורט בקר). הלימון הכבוש הוא תוספת יצירתית, שמדגישה את הטעמים במנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים יוגורט עם שום, נענע מיובשת וחומוס לסף רתיחה.

2

יוצקים לצלחות, מוסיפים לימון כבוש ומגישים עם קרקרים או קרעי פיתה קלויים.