מתכון

פודינג אורז עגול מלא וקוקוס

חובבי פודינג האורז ישמחו לגרסה הבריאה הזו, שמכילה ממש מעט סוכר והמון בושם ותיבול

20,092 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פודינג אורז עגול מלא וקוקוס. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
פודינג אורז עגול מלא וקוקוס. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

חובבי פודינג האורז ישמחו לגרסה הבריאה הזו, שמכילה ממש מעט סוכר והמון בושם ותיבול. כאן לא כדאי להתחיל מבישול מקדים של האורז, כי מי הבישול הם חלק מהמנה.

גיוונים:

  • מכינים את הפודינג מאורז אדום מלא. הטעם המתוק והאגוזי מאוד מחמיא למנה, אבל קחו בחשבון שהמראה קצת פחות מצודד ומזכיר כוסמת.
  • מכינים פודינג אורז בטעם נקי ומוותרים על התיבול האוריינטלי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

שמים אורז בסיר עם שפע מי ברז, הל, וניל ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה או עד שהאורז ממש רך ודייסתי.

2

מוסיפים קרם קוקוס, מי ורדים וסוכר ומביאים לרתיחה. מערבבים ומתקנים תיבול. מבשלים 10 דקות על להבה קטנטנה כדי לחבר בין הטעמים. אם רוצים לקבל פודינג במרקם חלק, אפשר לרסק במוט ריסוק ידני (ואז גם אפשר לוותר על שלב הבישול האחרון).

3

מגישים מייד או אחרי קירור עם קוקוס קלוי או פיסטוקים גרוסים מעל וזילוף של דבש או מייפל.

.