:באותה שיטה מכינים
פודינג מוקה: במקום קליפת תפוז וליקר תפוזים מבשלים את החלב עם 10 פולי קפה (נפטרים מהם בסינון בסוף הבישול) ואת ליקר התפוזים מחליפים בליקר קפה
.פודינג שוקולד אגוזים: מחליפים את ליקר התפוזים באותה כמות ליקר אגוזים (פרנג'ליקו) ומפזרים בהגשה 2 כפות ברס
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
טורפים סוכר וחלמונים לקרם בהיר בעזרת מטרפה ידנית או במיקסר. מוסיפים בהדרגה קורנפלור, אבקת קקאו ומלח וטורפים למרקם חלק.
2
מביאים לרתיחה חלב, שמנת וקליפת תפוז בסיר בינוני על להבה בינונית. יוצקים מצקת מלאה חלב מתובל לתערובת החלמונים בזרם דק ותוך כדי טריפה.
3
יוצקים את תערובת החלמונים לסיר וטורפים בלי הפסקה 10-7 דקות (כך הקרם לא יידבק לתחתית הסיר וייחרך) עד שהקרם מסמיך מאוד (כף העץ נעה בתוכו בקושי מסוים).
4
מסירים מהכיריים, מסננים (כדי להיפטר מחלמון קרוש), מוסיפים שוקולד וליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס והפודינג מקבל מרקם חלק ואחיד.
5
מגישים מייד בכלים אישיים.