מתכון

פודינג שוקולד תפוזים חם

קינוח חורפי שמשלב שני אלמנטים חורפיים אהובים: תפוזים ושוקולד

3,865 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
פודינג שוקולד תפוזים חם. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
פודינג שוקולד תפוזים חם. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

:באותה שיטה מכינים
פודינג מוקה: במקום קליפת תפוז וליקר תפוזים מבשלים את החלב עם 10 פולי קפה (נפטרים מהם בסינון בסוף הבישול) ואת ליקר התפוזים מחליפים בליקר קפה
.פודינג שוקולד אגוזים: מחליפים את ליקר התפוזים באותה כמות ליקר אגוזים (פרנג'ליקו) ומפזרים בהגשה 2 כפות ברס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים סוכר וחלמונים לקרם בהיר בעזרת מטרפה ידנית או במיקסר. מוסיפים בהדרגה קורנפלור, אבקת קקאו ומלח וטורפים למרקם חלק.

2

מביאים לרתיחה חלב, שמנת וקליפת תפוז בסיר בינוני על להבה בינונית. יוצקים מצקת מלאה חלב מתובל לתערובת החלמונים בזרם דק ותוך כדי טריפה.

3

יוצקים את תערובת החלמונים לסיר וטורפים בלי הפסקה 10-7 דקות (כך הקרם לא יידבק לתחתית הסיר וייחרך) עד שהקרם מסמיך מאוד (כף העץ נעה בתוכו בקושי מסוים).

4

מסירים מהכיריים, מסננים (כדי להיפטר מחלמון קרוש), מוסיפים שוקולד וליקר ומערבבים עד שהשוקולד נמס והפודינג מקבל מרקם חלק ואחיד.

5

מגישים מייד בכלים אישיים.