מתכון

פולנטה תירס, פטריות צלויות וגבינת גרנה פדנו

כמה דקות עבודה ויש לכם תוספת נהדרת שיכולה לשמש גם כמנה עיקרית

21,790 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פולנטה תירס, פטריות צלויות וגבינת גרנה פדנו. צילום: דניאל לילה
פולנטה תירס, פטריות צלויות וגבינת גרנה פדנו. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפולנטה:

לפטריות צלויות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הפולנטה:

1

ממיסים חמאה בסיר רחב. יוצקים מים רותחים או ציר וחלב ומחזירים לרתיחה.

2

‏מזלפים קמח תירס באיטיות רבה לתערובת החלב תוך כדי ערבוב איטי ומתמיד עד שהחלב נטמע (זה יכול לקחת כמה דקות). ממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומרגישים התנגדות לערבוב.

3

מוסיפים שמנת ומלח וממשיכים לערבב עד שנוצרת דייסה סמיכה וחלקה. מוסיפים גרנה פדנו ומערבבים קלות עד שהיא נבלעת בתערובת. שומרים חם.

בינתיים צולים פטריות:

4

‏ מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים פטריות, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים 3-2 דקות להשחמה.

מגישים:

5

‏ מחלקים את הפולנטה בין הצלחות, עורמים מעל תלולית של פטריות ומניחים שבבי גרנה פדנו, שנמסים מעט במגע עם הפטריות החמות. מגישים מייד.

לחימום חוזר:

6

‏ מוסיפים 1/3 כוס שמנת (או ציר) ומחממים את הפולנטה באיטיות בסיר כבד תוך כדי ערבוב. את הפטריות צולים בסמוך להגשה.