מתכון

פונדו גבינות

המאכל השוויצרי, שכיף לארח סביבו, חייב את קיומו לשפע הגבינות שהשוויצרים התברכו בהן

6,592 בשלנים התעניינו במתכון זה
פונדו גבינות. צילום: דניה ויינר
פונדו גבינות. צילום: דניה ויינר

החג הכי טעים (שלא נאמר הכי משמין) כבר מאחורינו. לפני שנפצח בהכנות לקיץ נשארה לנו עוד משוכה אחרונה: למגר את שאריות הגבינה שנותרו אחרי החג — חריץ של דנבלו, קובייה קטנה של צפתית קשה, גאודה ועוד קצת כנען — ולזכור שבשנה הבאה אפשר לקנות פחות.

הוציאו את הסיר הקטן והנטוש מהבוידעם, ונצלו אותו רגע לפני שמתחיל להיות חם מדי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה יין ושמנת עם תבלינים.

2

מוסיפים את הגבינות המגוררות/מפוררות בהדרגה ומערבבים להמסה.

3

לפני ההגשה מעבירים לכלי של פונדו, שמונח על פתיליה לחימום.

פונדו פיקנטי: בשביל הפיקנטיות, יש צורך בגבינות כמו קשקבל או פרמזן, גבינה כחולה וגם איזושהי גבינה מפולפלת. מבשלים את הפונדו בסיר רגיל על הכיריים ומעבירים לסיר הפונדו לפי הצורך.