האתגר: להכין קינוחים טעימים ואלגנטיים בלי חלב ובלי תחליפים.
השף: דודו ביטון ממלון "המלך דוד" בירושלים. השיטה: שימוש בשמן זית עדין ופירותי על תקן מרכיב השומן במנה. התוצאה: קינוחים קלילים ומלאי שיק עם רמז עדין של שמן זית, שעושה להם רק טוב.
שימו לב,העוגה זקוקה למספר שעות התייצבות במקרר
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממיסים שוקולד עם שמן על בן מארי ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
2
שמים ביצים, קמח וסוכר בקערת מעבד מזון ומערבלים לתערובת אחידה. מסננים את התערובת לתוך השוקולד המומס בעודו חם ומערבבים.
3
מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים לקוקוטים משומנים עד 2/3 גובהם. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ואפשר למשך הלילה.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות.
5
אופים כ-10-8 דקות עד שהעוגות נראות יציבות בחלקן העליון אך עדיין רכות בחלקן הפנימי. מגישים מייד.