מתכון

פוקאצ'ה פיצוחים

הפיצוחים נותנים ללחם מליחות נעימה וגם נוכחותו של שמן הזית מורגשת מאוד

3,347 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פוקאצ'ה פיצוחים של בר לחם
פוקאצ'ה פיצוחים של בר לחם

ספק לחם, ספק חטיף ממכר בתחפושת של מזון בריאות. הפיצוחים (גרעינים, פרג, פשתן ושומשום) נותנים ללחם מליחות נעימה וגם נוכחותו של שמן הזית מורגשת מאוד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח עם ½1 כוסות מים במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית. מניחים שעה במקום קריר.

2

מוסיפים שמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מוסיפים שמן ואת יתרת המים באיטיות ולשים 10 דקות. מניחים לבצק לתפוח כשעה במקום קריר. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 4 שעות (מכסימום 12).

3

שמים את הבצק על משטח מקומח היטב ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מניחים בתבנית מקומחת, מכסים היטב בניילון או במגבת ומניחים במקרר או בחוץ 40-20 דקות או עד להכפלת הנפח.

מצפים ואופים:

4

מערבבים את כל הגרעינים בקערה עמוקה ורחבה. מרטיבים את פני הכדורים במעט מים, מותחים לרצועה באורך 20 ס"מ וקוברים בקערת הגרעינים לציפוי מלא. מחממים תנור ל-230 מעלות.

5

מותחים את הפוקאצ'ות ב-15 ס"מ נוספים, תוך שמשאירים קצוות בשרניים, ומכניסים לתנור (רצוי על משטח אבן). אופים כרבע שעה, עד שהפיצוחים מזהיבים וצבען של הפוקאצ'ות שחום-זהוב.