מתכון

מתכון לפוקצ׳ה שתמיד עובד

מלבד התיבול הקלאסי של שמן זית, רוזמרין ומלח גס, אפשר גם לתבל באורגנו, בצל, עגבניות, פלפלים, חצילים או זוקיני

5,205 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פוקאצ'ה
פוקאצ'ה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזילוף:

אופן ההכנה

1

מערבלים שמרים, סוכר, קמח ומלח בקערת מיקסר. יוצרים גומה בתערובת ויוצקים לתוכה מים ושמן. לשים עם וו לישה 10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק לגמרי.

2

מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3

טופחים על הבצק ומוציאים ממנו אוויר. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מניחים בתבניות חד-פעמיות (8×15 ס"מ) ומשומנות בשמן זית וממתינים 10 דקות.

4

פותחים ומותחים את כדורי הבצק בעזרת אצבעות משומנות. יוצרים בבצק גומות, מפזרים מלח גס ורוזמרין ומזלפים שמן זית.

5

מכסים ומתפיחים שוב שעה עד שהבצק מכפיל את גובהו.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

7

אופים כ-20 דקות עד שהפוקאצ'ה מקבלת קרום זהוב-שחום, וצליל חלול נשמע בנקישה על התחתית שלה.