החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזילוף:
אופן ההכנה
1
מערבלים שמרים, סוכר, קמח ומלח בקערת מיקסר. יוצרים גומה בתערובת ויוצקים לתוכה מים ושמן. לשים עם וו לישה 10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק לגמרי.
2
מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3
טופחים על הבצק ומוציאים ממנו אוויר. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מניחים בתבניות חד-פעמיות (8×15 ס"מ) ומשומנות בשמן זית וממתינים 10 דקות.
4
פותחים ומותחים את כדורי הבצק בעזרת אצבעות משומנות. יוצרים בבצק גומות, מפזרים מלח גס ורוזמרין ומזלפים שמן זית.
5
מכסים ומתפיחים שוב שעה עד שהבצק מכפיל את גובהו.
6
מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
7
אופים כ-20 דקות עד שהפוקאצ'ה מקבלת קרום זהוב-שחום, וצליל חלול נשמע בנקישה על התחתית שלה.