החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הפסטה:
1
מטגנים במחבת עם מעט חמאה את עלי התרד עד שהם מתרככים ולאחר מכן טוחנים אותם עם המים.
2
במערבל מזון שמים את הקמח, הביצים ותערובת התרד שקיבלנו ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
3
מרדדים בעזרת מרדדת פסטה את הבצק עד לקבלת בצק דק בעובי 0.5 מ"מ.
4
חותכים את הבצק לרצועות פסטה בעובי הרצוי, ומבשלים במים שהורתחו מראש עם מעט מלח עד שהפטוצ'יני מגיע למידת עשייה אל דנטה (נשאר מעט קשה).
מכינים את הרוטב:
5
מחממים במחבת על להבה בינונית את השמן. צורבים קלות את קוביות הסלמון כחצי דקה עד הזהבה ומוציאים לצלחת.
6
שמים במחבת את הכרישה ומטגנים 3-4 דקות עד שהיא שקופה, מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים כ-5-7 דקות עד שכמות השמנת מצטמצמת.
7
מצרפים את הסלמון, ממליחים ומפלפלים ומבשלים חצי דקה נוספת. מצרפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים חצי דקה נוספת. מסירים מהאש ובוזקים אגוזי מלך.