הן דלות שומן ונתרן, ערכן הקלורי נמוך וערכן התזונתי גבוה. מניסיון: הן יפיחו חיים חדשים במאכלים אהובים ויוסיפו לתפריט המון מאכלים חדשים. כדאי להכניס אותן למטבח. כדי שהפטריות יישארו רעננות ומלאות טעם (ולא יתבשלו יותר מדי זמן), מקפיצים אותן עם כרישה ומוסיפים אורז שבושל מראש ממש כמו בשיטה האסיאתית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומאדים כרישה 3 דקות לריכוך. מוסיפים פטריות ואגוזים, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים 3 דקות להזהבה.
2
מוסיפים אורז ומרק או יין ומערבבים 3 דקות לחימום. מגישים מייד.
גיוון: באותו אופן אפשר להכין פילאף של אורז מלא, גריסי פנינה או קינואה — גם אותם מבשלים מראש.
את פטריות היער אפשר להחליף בחצוצרות יער ואלמוג היער.
את המרק אפשר להחליף ביין לבן או מים, באותן כמויות.