מתכון

פילאף בוכרי

קדרת אורז שטעמה מבוסס על גזר מטוגן. במקור מסדרים את המרכיבים בשכבות - אנחנו אוהבים בלגן

82,134 בשלנים התעניינו במתכון זה
פילאף בוכרי. צילום: דניאל לילה
פילאף בוכרי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

משרים את האורז 10 דקות במים לכיסוי עם כף מלח. מסננים.

2

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים גזר ובצל עד שהם זהובים והשמן כתמתם. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.

3

מוסיפים לסיר פרגיות ומזהיבים היטב. מוסיפים את האורז ומערבבים 3-2 דקות.

4

מוסיפים ציר, מביאים לרתיחה וטועמים. במידת הצורך מתבלים במלח. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים רבע שעה. משאירים מכוסה עוד 10 דקות.

5

פותחים את הסיר ומאווררים את האורז במזלג. מוסיפים כוסברה ומגישים.

גיוונים:
• מחליפים את הפרגיות ב-300 גרם בשר טחון.
• אפשר להוסיף כוס גרגרי חומוס מבושלים יחד עם הציר.