מתכון

פילה בס בקראסט

פילה דג בשרני בתנור, בקראסט של פירורי לחם ופרמזן

102,432 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פילה בס בקראסט. צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר
פילה בס בקראסט. צילום: דניאל לילה | סגנון: דיאנה לינדר

בס הוא דג שלא זוכה למספיק תשומת לב. הוא בשרני וטעים לפחות כמו הדניס המוכר, אבל התערובת הזו תעבוד נפלא גם עם ברמונדי, דניס וסלמון (את הסלמון אפשר לאפות כמנות או כנתח שלם — צריך רק להתאים את כמות הקראסט ואת זמני האפייה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזילוף:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

קוצצים פטרוזיליה בעזרת סכין, מכתש ועלי או במעבד מזון בפולסים. מוסיפים פירורי לחם, פרמזן, קליפת לימון, מלח, פלפל, שאטה ושמן זית ומערבבים לתערובת פירורית לחה.

3

מהדקים כף וחצי מכמות התערובת על כל פילה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית.

4

אופים את הדגים 10-8 דקות עד שהמעטה פריך, אבל החלק הפנימי עדיין עסיסי מאוד. מגישים חם.

גיוונים:

  • לפילטים של סלמון במשקל 200-180 גרם אופים 12 דקות ולנתח פילה שלם של סלמון במשקל ½1 קילו אופים 20 דקות.
  • אפשר להחליף את דגי הבס בברמונדי או דניס.

5 קטנות על דג בקראסט:
1. בוחרים דג טרי ומבקשים מהמוכר לפלט. רגע לפני שמתחילים מעבירים אצבע על פני הפילה ומוודאים שלא נותרו עצמות. אם יש, שולפים בפינצטה.
2. אם לפילה יש עור, מניחים אותו בתבנית על צד העור, ואת הציפוי מניחים על החלק החשוף.
3. כדי שהציפוי יהיה אפקטיבי וגם טעים, הוא חייב לכלול מרכיב משחתי ו/או שומני (מיונז, חרדל, פסטו) לצד שבבים (גבינות מגוררות או אגוזים קצוצים) או פירורים (לחם, קוסקוס, פולנטה או עשבי תיבול). תמיד כדאי לזלף עוד מעט שמן מעל הציפוי רגע לפני האפייה.
4. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ואופים את הדגים פרק זמן קצר (15-8 דקות, תלוי בעובי הדג).
5. לא מכינים דג בקראסט מראש. כל הקסם של המנה הוא באכילה מיידית.

לא רק דגים:
נשאר לכם ציפוי? השתמשו בו כדי לצפות תפוחי אדמה, בטטות וירקות שורש אחרים. מתחילים בריכוך במים, מעבירים לתבנית, מפזרים את הציפוי עם עוד קצת שמן ושולחים לתנור לקבלת הקראסט המושלם.