החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרויאל:
לאגסים:
אופן ההכנה
מבשלים את האגסים, עדיף יום קודם:
1
מביאים לרתיחה יין עם סוכר ותבלינים. מוסיפים את האגסים, יוצקים מים לכיסוי ומבשלים כ-10 דקות לריכוך חלקי. מצננים מעט.
מכינים רויאל:
2
מערבבים את כל החומרים בכלי, רצוי כלי מזיגה שממנו יהיה קל ונוח לצקת.
3
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מכינים את הקלתיות:
4
מברישים עלה פילו בשמן זית, מניחים עליו עלה שני ומשמנים גם אותו. חותכים את הפילו ל-12 מלבנים (3X4). מניחים מלבן אחד על השני ליצירת מעין כוכב ומעבירים לתבנית שקעים או לרינגים קטנים — צריכות להתקבל 6 קלתיות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים ליצירת 24 קלתיות.
מרכיבים ואופים:
5
מפזרים בכל קלתית גאודה, יוצקים רויאל, מסדרים 1/2 אגס מבושל ואגוזי מלך ואופים 20 דקות, עד שהמאפה זהוב ועשוי. מפזרים גבינת רוקפור ומגישים.