מתכון

פיליקס אפויים

את הפיליקס נהוג לטגן, אבל הפעם החלטנו לאפות אותם. הפיליקס האפויים נחטפו והבצק שמר על פריכות גם בלי תועפות שמן

2,839 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
צילום: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו
צילום: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

פיליקס הם משולשי בצק פריכים מיופקה (yufka) – בצק טורקי. החיסרון היחיד שלו שהוא מאוד עדין ונקרע בקלות ולכן חשוב לטפל בו בעדינות. לחילופין אפשר להשתמש בבצק פילו. את הפיליקס נהוג לטגן, אבל הפעם אמא שלי ואני החלטנו לאפות אותם כמו שאופים את הבורק – מאפה שכבות מסורתי, שגם אותו מכינים מבצק יופקה. הפיליקס האפויים שלנו נחטפו והבצק שמר על פריכות נהדרת גם בלי תועפות השמן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית תרד:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים במחבת 25 גרם חמאה ומאדים חצי מכמות התרד תוך כדי ערבוב כ-4-3 דקות עד שהתרד נובל. מעבירים למסננת ומצננים. מכינים באותה צורה את שאר התרד ומעבירים גם אותו למסננת.

2

כשהתרד מגיע לטמפ' החדר ומפסיק להגיר נוזלים מוסיפים גבינות ומערבבים. טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח לפי הצורך.

ממלאים, מעצבים ואופים:

3

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

4

פותחים כל עלה יופקה בעדינות ליריעה עגולה גדולה. מסירים מכל עיגול שוליים בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה כך שיתקבל ריבוע וחותכים כל ריבוע לכ-8 רצועות ברוחב 7 ס"מ. מניחים את הרצועות כשהצלע הקצרה מולנו.

5

מברישים כל רצועת בצק במעט מים ומניחים בקצה הקרוב אלינו כפית גדושה של מלית. מרימים את אחת הפינות ומקפלים מעל המלית למשולש. ממשיכים לקפל את הרצועה למשולשים פעם ימינה ופעם שמאלה עד סוף הרצועה. מתקבל כיסן משולש רב-שכבות עם מלית במרכזו. ממלאים באותו אופן את שאר רצועות הבצק.

6

יוצקים חלב לקערה קטנה. טובלים כל משולש טבילה קצרה בחלב, מניחים בתבנית ומברישים בחמאה מומסת. שימו לב: אפשר להקפיא את הפיליקס לפני ההברשה בחמאה. לפני האפייה מפשירים מעט ומברישים בחמאה.

7

אופים כ-30-25 דקות להזהבה יפה ומגישים מייד.

 

קיצור דרך: במקום להשתמש בעלי יופקה משתמשים בבצק פילו מוכן

 

גיוונים: 

  • את הפטה עיזים אפשר להחליף בגבינת כבשים מפוררת.
  • אם אין גאודה עיזים אפשר להשתמש בכל גבינה קשה אחרת.