מתכון

פיקו דה גאיו - סלט סלסה פיקנטי

שום, פלפלים ולימונים צלויים הם הבסיס לסלט-סלסה פיקנטי, שהולך עם בשרים, עופות ופירות ים שיורדים מהגריל

2,195 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פיקו דה גאיו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פיקו דה גאיו. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

שום, פלפלים ולימונים צלויים הם הבסיס לסלט-סלסה פיקנטי, שהולך עם בשרים, עופות ופירות ים שיורדים מהגריל. אפשר לשחק עם מרכיבי המנה ובחורף להמיר את אחד הלימונים בפרי הדר אחר כמו אשכולית אדומה או קלמנטינה, שיוסיפו עוד טעם לחגיגה. שמו של הרוטב pico de gallo (כלומר “מקור התרנגול”) מתייחס לצורת האכילה המסורתית של הסלט, שבה אוספים את הירקות באצבע ואגודל – נסו לבד ותראו שהיד שלכם נראית כמו תרנגול מנקר עם כרבולת.

עוד 3 דברים טובים ליד הבשר

בטטות בחמאת קינמון עוטפים בטטות ברדיד אלומיניום וקוברים בתוך גחלים למשך כ-40 דקות עד שהבטטות רכות. בוצעים כל בטטה במרכזה ומכניסים קוביית חמאה מתובלת בקינמון ומלח.

פופקורן במיה טובלים במיה טרייה בביצים טרופות עם מעט חלב ומצפים בקמח תירס גס. מטגנים כדקה בשמן עמוק ומוציאים ישר לנייר סופג. מפזרים מעל מעט מלח ומגישים.

תפוחי אדמה מעוכים מבשלים תפוחי אדמה ננסיים במים מומלחים כ-15 דקות עד שהם מתרככים. מקררים ומועכים כל תפוח אדמה עד שהקליפה נסדקת. מתבלים במעט שומן אווז ומניחים על הגריל. משחימים היטב משני הצדדים ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

צורבים פלפלים, שום, לימונים, תפוז, עגבניות שרי ושאלוט על גריל פחמים בחום גבוה. מצננים מעט.

2

קוצצים גס את הפלפלים, העגבניות והשאלוט. סוחטים לימונים ותפוז על הירקות הקצוצים.

3

מוסיפים את שאר חומרי הסלסה ומערבבים היטב. רצוי להכין את הסלט סמוך להדלקת הגריל ולתת לו לעמוד קצת (כדי שהטעמים יתאחדו ויתחזקו) בזמן שהבשרים נצלים.