מתכון

פירושקי

אם יש מעדן אחד שבו שווה להשקיע זמן ואנרגיה זה הפירושקי: כיסני בצק ממולאים בתערובת של בקר טחון, כבד ובצל מטוגן

15,283 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פירושקי. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
פירושקי. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

פותחים שולחן לשנה החדשה
ערב השנה החדשה (נובי גוד) הוא סיבה למסיבה גדולה בכל בית של יוצאי ברית המועצות, והדרך הנכונה לחגוג היא לפתוח שולחן מתפקע מרוב שפע צבעוני של דגים כבושים ומלוחים, נקניקים עסיסיים, מאפים, סלטים מפנקים ועוד מעדנים שמעודדים שתייה ועושים מצב רוח מרומם ליד השולחן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להברשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה 5 דקות לקבלת בצק חלק. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מכינים את המלית:

2

מערבבים בקערה את כל החומרים.

ממלאים ומתפיחים:

3

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 25 גרם וקוטר 4 ס"מ כל אחד. מכסים במגבת ומשהים ל-10 דקות.

4

מקמחים קלות את הידיים ומשטחים כל כדור לעיגול בעובי 1 ס"מ. מניחים במרכזו כף גדושה מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב. מניחים את הפירושקי בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ. אפשר להכין עד שלב זה, להקפיא ולהפשיר לפני השימוש.

5

אם משתמשים מייד, מכסים במגבת ומתפיחים כ-20 דקות.

מברישים, אופים ומגישים:

6

מחממים תנור ל-175 מעלות.

7

מברישים את הפירושקי בביצה טרופה.

8

אופים 20 דקות להזהבה יפה. מגישים חם.

גיוון: ניתן להמיר את החמאה במתכון בשמן קנולה.