מתכון

פיש אנד צ’יפס

חטיף מושלם למסיבה, אירוח, או ערב חברים

4,211 בשלנים התעניינו במתכון זה
פיש אנד צ’יפס.  צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
פיש אנד צ’יפס. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה:

לאיולי קארי ואורגנו (250 גרם):

אופן ההכנה

מכינים את הבלילה

1

מערבבים בקערה קמח טמפורה, מלח ובירה וטורפים למרקם אחיד. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

מכינים את הדגים ותפוחי האדמה

2

מחממים תנור ל-200 מעלות.

3

שמים תפוחי אדמה בתבנית יבשה ואופים כ-20 דקות עד לריכוך.

4

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

5

מתבלים את נתחי הדג במלח, פלפל וקארי, טובלים בבלילה ומטגנים בסבבים כ-2 דקות עד שהציפוי מזהיב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מועכים מעט את תפוחי האדמה וקורעים לשניים בידיים. מתבלים במלח גס ומטגנים בשמן העמוק להזהבה.

מכינים איולי קארי ואורגנו

6

טורפים בקערה חלמונים, חרדל, חומץ, מלח ופלפל שחור עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה. מזלפים שמן תוך כדי טריפה עד לקבלת אמולסיה.

7

טוחנים שום, אורגנו ומיץ לימון במעבד מזון למחית אחידה. מוסיפים את האיולי ואבקת קארי וטוחנים בפולסים למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

8

מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים עד שבוע במקרר.

9

מגישים את נתחי הדג וקרעי תפוחי האדמה לצד איולי.

גיוון: במקום לטגן את תפוחי האדמה בשמן עמוק מניחים אותם בתבנית, מזלפים שמן זית ואופים בתנור במצב גריל בטמפ’ של 200 מעלות כ-15 דקות להזהבה.

איולי בטעמים:
איולי פלפלים: מחליפים את האורגנו והקארי ב-1 פלפל אדום קלוי (ללא קליפה וגרעינים) וכפית פפריקה מתוקה מעושנת שטוחנים עם השום ומיץ הלימון.
איולי עירית: מחליפים את האורגנו והקארי בצרור עירית חתוכה גס ו-1/4 כוס מים שטוחנים עם השום ומיץ הלימון. מומלץ במיוחד עם סלופי ג'ו.